races

PETZL Night Trail 2019

Lees alle informatie over de zesde editie van de gezelligste Night Trail in Nederland: de PETZL Night Trail in Bergschenhoek!

Hardlopen in de wintermaanden betekent vaak kiezen voor het asfalt. Op zoek naar lantaarnpalen en veilige stukken fietspad. Maar het kan ook anders! Over de bos- en heuvelpaden trailen in de Randstad, waarbij je het licht zelf op je hoofd draagt. Avontuurlijk lopen, waarbij je geconcentreerd moet zijn om het goede pad te kiezen en de ondergrond in te schatten. En dat in winterse omstandigheden! Durf jij deze uitdaging aan? Dan zien we jou zaterdag 9 februari 2019 in Bergschenhoek!

De PETZL Night Trail betekent 3 afstanden, starten op de skipiste, 80% van het parkoers off-road, de hele route in volledig nieuw terrein (geen rondjes) en natuurlijk Warme Chocomel, Erwtensoep en gezelligheid aan de finish!

INSCHRIJVEN IS MOGELIJK VIA DEZE LINK

voor de wedstrijd

Locatie en bereikbaarheid
De start en finish locatie van de Petzl Night Trail 2019 is bij Outdoor Valley WINTERSPORT in Bergschenhoek. LET OP, DIT IS EEN ANDERE LOCATIE TOV VOORGAANDE EDITIES!

Het adres is: Rottebandreef 10 / 2661 JK Bergschenhoek

De locatie is goed per auto bereikbaar. Volg de parkeerinstructies op van de aanwezige parkeerbeheerders! Dit ivm de doorgang voor eventuele nooddiensten. Houd wel rekening met 10 minuten extra reistijd door verkeersdrukte rondom het evenement.

Voor OV-adviezen verwijzen we graag door naar OV9292. Spaar kosten, het milieu en parkeerruimte, zoek een carpoolafspraak op het MST-forum.

Kosten, inschrijving en betaling
Inschrijven voor de PETZL Night Trail kan VIA DEZE LINK. De kosten verschillen per afstand:

 • kids trail 1,5 km: 6,50 euro
 • 15 km: 23 euro
 • 25 km: 28 euro
 • 42 km: 30 euro

Voor het bovengenoemde bedrag bieden we je een mooie trailervaring in de zuidelijke Randstad inclusief Original MudSweatTrails BUFF, reddingsdeken, tijdsregistratie, verzorging onderweg en bij de finish. Geniet van een ERDINGER Alkoholfrei en erwtensoep voor het herstel na de finish op het sfeervolle terrein van de skipiste van Outdoor Valley!

Wijziging afstand en deelnemer (overdracht startbewijs)
Ben je verhinderd? Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en geef als ticket eigenaar de naam door van de nieuwe deelnemer. Bij annulering vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Afstand wijzigen? Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar een kortere afstand.

Geef je wijzigingen tot 10 januari 2019 door via mutaties@mudsweattrails.nl. Aan de wijzigingen vóór die datum zijn geen kosten verbonden.

PETZL Night Trail op social media
Deel je aanwezigheid op de Facebook pagina van de race. Mocht je last minute nog op zoek zijn naar een startbewijs of je startbewijs willen aanbieden, dan kan dat op die plek.

Op Instagram kun je je voorbereidingen en ervaringen delen door #PNT2019 en #lifeisbetteronthetrails te gebruiken.

 

Ophalen startnummers
Het ophalen van de startnummers kan van maandag 4 februari tm vrijdag 8 februari bij de MudSweatTrails Store / Loodstraat 3 in Zoetermeer.

Het ophalen van startnummers kan op 9 februari vanaf 17.30 uur bij Outdoor Valley

Parkeren
Rondom de locatie van Outdoor Valley zijn circa 250 parkeerplaatsen. Ook worden voor de gelegenheid speciale parkeergebieden aangewezen. BELANGRIJK is de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders op te volgen bij het zoeken naar een parkeerplaats.

Het kan zijn dat je na het parkeren 10 minuten moet lopen naar de startlocatie. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van je reistijd.

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement
Door inschrijving en deelname aan dit evenement verklaar je je ook akkoord met de deelnamevoorwaarden van MudSweatTrails. Het organiseren van een sportevenement gaat gepaard met de nodige risico’s. Als organisatie spannen wij ons in om die risico’s voor deelnemers te beperken.

De deelnamevoorwaarden zijn er onder meer op gericht om de aansprakelijkheid van MudSweatTrails voor onverhoopte problemen te beperken. Lees deze voorwaarden goed door voordat je je inschrijft.

tijdens de wedstrijd

Routes en hoogteprofiel
De PETZL Night Trail kent drie afstanden en een kids trail. De routes zullen de week voorafgaand aan de race aan de deelnemers worden toegestuurd.

De routes zijn uitgepijld met refflecterende pijlen. De pijl geeft de richting aan van de te lopen route. Ter ondersteuning van de uitpijling wordt ook reflecterend lint gebruikt. Blijf de ingeslagen route volgen totdat je een nieuwe richtingspijl ziet. Blijf gedurende de hele wedstrijd alert. Ga daarbij niet af op keuzes van je voorliggers of lampen in de verte! Het volgen van de juiste route maakt onderdeel uit van trailrunning.

Starttijden en tijdslimieten

De voorlopige starttijden zijn als volgt:

 • 18.00 uur start 42km (groepstart)
 • 18.30 uur start Kids Trail 1.5km
 • 19.00 uur start 25 km (start in tijdritvorm)
 • 19.30 uur (ongeveer) start 15 km (tijdritvorm)
 •  Tijdritstart:
  • De deelnemers worden op de startlijst ingedeeld in blokken van 10 minuten.
  • Zorg ervoor dat je op dit aangegeven tijdblok bij de start aanwezig bent.
  • Deelnemers worden dan in weggestart met 7 tot 10 andere lopers tegelijk. Dat wil zeggen: om de 30 seconden start een groep van 8 lopers.
 • Wil je met je maatjes lopen? Zorg dan dat je bij elkaar in het aangegen startblok bij de start gaat staan.
 • De indeling is willekeurig gemaakt, los van snelheid.
 • Het overzicht van de startblokken kun je bij het afhalen van je startnummer terugvinden en worden daags voor de race ook op deze pagina geplaatst.
 • De limiet voor de marathon afstand is 5,5 uur. Dwz finishen vóór 23.30 uur. Haal je een cut-off tijd tijdens het lopen niet, kun je de 25km route vervolgen.
Verzorging onderweg
Op beide afstanden is er één verzorgingspost. Op deze verzorgingspost zijn sportdrank, koek en bananen aanwezig. Let op! Vanaf 2014 zijn de events van MudSweatTrails bekervrij. Neem daarom zelf een herbruikbare beker mee om te gebruiken op de drankpost.

Elke finisher wordt verwelkomd met een Erdinger Alkoholfrei! Op vertoon van het startbewijs is er voor de deelnemers ook een heerlijke kop erwtensoep.

Er wordt geadviseerd om zelf extra vocht en voeding mee te nemen onderweg.

EHBO en verkeersbegeleiding
Tijdens dit evenement is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt zich op of rondom haar eigen EHBO post en is herkenbaar aan haar kleding. De EHBO staan je graag bij het verzorgen van je wonden die je onderweg hebt of andere fysieke ongemakken die zijn ontstaan tijdens de wedstrijd.

Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden gecertificeerde verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek. De routes van de PETZL Night Trail zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Let dus zelf ook goed tijdens het lopen en in het bijzonder bij het oversteken van wegen en neem de verkeersregels in acht.

Verlichting
 • Deelname aan de Night Trail kan ALLEEN met een eigen hoofdlamp. Hiervoor dien jezelf te zorgen.
 • MudSweatTrails heeft de PETZL Reactik geselecteerd als geschikte lamp en hiervoor in samenwerking met de Store een speciale actie voor gemaakt.
 • Denk aan het opladen van de accu/batterij(en) en reservebatterijen.
 • Mocht je voor de start tegen een probleem met de hoofdlamp aanlopen, loop dan even langs de aanwezige stand van PETZL voor ondersteuning.
Milieu

‘Leave nothing but foot prints’.

Dit trail evenement wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen.Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

na de wedstrijd

Uitslagen en correcties

De tijdregistratie bij dit evenement in uitbesteed aan Racettimer. De uitslagen van 2019 kun je hier terugvinden.

Voor vragen over jouw tijd of rangschikking kun je direct contact opnemen met de leverancier van de tijdsregistratie.

Bij Racetimer is de chip voor tijdsregistratie verwerkt in het startnummer. Deze hoeft na afloop van de wedstrijd niet te worden ingeleverd.

Klassementen en prijsuitreiking
Voor snelste lopers zijn er prijzen vanuit de sponsor Petzl beschikbaar.

Voor de 3 afstanden zijn er prijzen voor de eerste drie dames en heren. Er wordt geen verdere leeftijdsindeling gemaakt.

Bij de Kids Trails is sprake van een prestatieloop en wordt verder geen podium opgemaakt. Wel wordt er online een klassement gepubliceerd.

Bij twijfel over de juiste rangschikking van deelnemers beslist de wedstrijdleiding van MudSweatTrails.

Gevonden voorwerpen
Na afloop van een evenement blijven er geregeld gevonden voorwerpen over. Oude kleding die lijkt te zijn gebruikt om kort voor de start af te werpen zal worden verwijderd en als textiel worden afgevoerd.Waardevolle spullen worden overgedragen aan de eigenaar van de evenementlocatie.

Ben je dus wat kwijt? Neem dan contact op met Outdoor Valley. Als zij jouw gevonden voorwerpen nog in bezit hebben kun je met hen afspraken maken over het terugkrijgen van je spullen.

Foto en video
Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de MudSweatTrails FaceBook pagina. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails.

De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Feedback
Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Petzl NightTrail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl.

In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

De PETZL NightTrail wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid


Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours.

Splash this around