races

SALOMON Koning van Spanje Trail 2019

Neem deel aan deze klassieker in het Limburgse Heuvelland: de 9e editie van de SALOMON Koning van Spanje Trail vanuit Gulpen. Verschillende routes door Zuid-Limburg en een stuk België die het mogelijk maken een schitterend Trailweekend in het heuvelland te beleven, inclusief night trail. Van jong tot oud, van beginnende trailer tot competitieve loper die voor een klassering gaat op dé hoofdafstand van het weekend: de 43km op zondag 5 mei! Deze Trail dankt zijn naam aan de start & finish locatie in Gulpen: de Koning van Spanje beklimming. Een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door den Nederlanden gedurende de 80-jarige oorlog werd bezet. Deze beklimming vormt in mei voor de verschillende afstanden onderdeel van ieder zijn eigen veldtocht.

!!VOOR DE 2019 EDITIE ZIJN GEEN STARTNUMMERS MEER VERKRIJGBAAR!!

voor de wedstrijd

Locatie en bereikbaarheid

De start en finish locatie van alle afstanden van de Koning van Spanje Trail is bij ROCCA Sports & Adventure in Gulpen. Het adres is Landsraderweg 13 / 6271 NT gulpen De locatie is per auto bereikbaar. Houd wel rekening met 15 minuten extra reistijd door verkeersdrukte rondom het evenement. Voor OV-adviezen verwijzen we graag door naar OV9292. Spaar kosten, het milieu en parkeerruimte, zoek een carpoolafspraak op de Facebook pagina.

Kosten, inschrijving en betaling

VOOR DE 2019 EDITIE ZIJN GEEN STARTNUMMERS MEER BESCHIKBAAR 

De SALOMON Koning van Spanje Trail kent vrijdag 3 mei de volgende afstand:

 • 17km Night Trail / € 17 

De SALOMON Koning van Spanje Trail kent zaterdag 4 mei de volgende afstanden.

 • 16 km (450d+) / € 18 
 • 29 km (750d+) / € 26 
 • Kids Trail 500m (4 tm 7 jaar): € 4 DAGINSCHRIJVING MOGELIJK
 • Kids Trail 1000m (8 tm 11 jaar) € 5 DAGINSCHRIJVING MOGELIJK

De SALOMON Koning van Spanje Trail kent zondag 5 mei de volgende afstanden:

 • 12 km (300d+) / € 16 
 • 23 km (500d+) / € 24 
 • 43 km (1.250d+) / € 30 

De Koning van Spanje ULTIMATE is een combi klassement van de 17 km vrijdag, 29 km zaterdag én 43 km op zondag (= 90km en 2.500 hoogtemeters). De inschrijving is inclusief pasta party en een speciale ULTIMATE medaille: € 85. 

Voor dit bedrag bieden we je een mooie trailervaring inclusief een MudSweatTrails handdoek, tijdsregistratie, verzorging onderweg, bijdrage aan de Natuurbeheerders, bij de finish een stuk vlaai van dé Bakkerij Hagedoren en een proefglas Gulpener Dort. Op alle dagen worden volledig verschillende routes gelopen.  

NIEUW in 2019 is de DUTCH TRAIL CUP! Een klassement dat wordt samengesteld over 3 races: de 43km Koning van Spanje Trail, de 30km Montferland Trail en de 37km van de Duinentrail in Schoorl! Je kunt hiervoor in 1 keer inschrijven (via het inschrijfformulier van de zondag).

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Afstand wijzigen?
Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar kortere afstanden die op dezelfde dag als je inschrijving worden gelopen. Stuur je verzoek voor 2 maart naar mutaties@mudsweattrails.nl.

Je afstand neerwaarts bijstellen kan ook in het KvS weekend zelf bij de issuedesk, tegen 3 euro wijzigingskosten.

Overdragen startbewijs?
Het overdragen van je startbewijs is kosteloos mogelijk tot 2 maart 2019. Stuur hiervoor een mail naar mutaties@mudsweattrails.nl met het inschrijfbewijs, de NAAM, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger. De wijzigingen worden in badges behandeld, de bevestiging van je wijziging kan dus even duren. 

Wijzigingsverzoeken na 2 maart kunnen alleen nog in het KvS weekend zelf bij de issuedesk tegen 3 euro wijzigingskosten worden doorgevoerd.

Overzicht deelnemers
Klik door naar het overzicht van de startnummers (dit volgt in de week voorafgaand aan het evenement). Onthoud deze, dit maakt de uitgifte van de startnummers een stuk makkelijker.

Ophalen startnummers

Het ophalen van startnummers kan op de volgende tijdstippen:

 • 3 mei: vanaf 20.30 uur. Voor Night Trail en ULTIMATE deelnemers! En van 21.30 uur tot 22.30 uur voor za/zo deelnemers. 
 • 4 mei tussen 9.00 en 10.30 uur bij ROCCA en tijdens de pasta party van 19.00 tot 20.00 uur
 • 5 mei vanaf 9.00 uur bij ROCCA
Parkeren
Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders bij het zoeken naar een parkeerplaats. Het kan zijn dat je na het parkeren 15 minuten moet lopen naar de startlocatie. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van je reistijd. Zeker voor de deelnemers die later starten!

Op een aantal plekken moet een parkeerkaart worden gekocht. Een dagkaart kost 2,50 euro en is te koop bij de automaat.

Klik op de kaart voor een overzicht van alle beschikbare parkeerplekken in Gulpen.

!! Let op !! Auto’s die in de berm parkeren kunnen zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties en verkeershinder. Plaats de auto alleen op een aangegeven parkeerplaats

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement
informatie volgt
Pasta party 4 mei

​Op zaterdag 4 mei verzorgt ROCCA de pasta party. Samen met andere deelnemers kun je sfeervol en goed voorbereiden. Meld je aan via het inschrijfformulier, waarbij je aan kunt geven of je evt. vegetarisch wil eten. Er is ook een speciaal tarief voor kids.

Opgeven voor de pasta party op de dag zelf is niet mogelijk. De pasta party is op 4 mei van 18.00 tot 20.00 uur.

tijdens de wedstrijd

Routes en hoogteprofiel

De SALOMON Koning van Spanje Trail kent vrijdag 3 mei de volgende afstand:

 • 17km Night Trail

De SALOMON Koning van Spanje Trail kent zaterdag 4 mei de volgende afstanden.

 • 16 km (350d+)
 • 28 km (700d+)
 • Kids Trails (500m en 1000m)

De SALOMON Koning van Spanje Trail kent zondag 5 mei de volgende afstanden:

 • 12 km (300d+)
 • 23 km (500d+)
 • 43 km (1.250d+)

De Koning van Spanje ULTIMATE is een combi klassement van de 17 km vrijdag, 29 km zaterdag én 43 km op zondag. Op alle dagen worden volledig verschillende routes gelopen.

Starttijden en tijdslimieten

De afstanden kennen aparte startmomenten en logischerwijs verschillende tijdsgrenzen om te finishen. Vrijdag 3 mei:

 • 17km Night Trail: starttijd:  21.30 uur (tijdslimiet 2 uur)

Zaterdag 4 mei:

 • 16 km: 10.30 uur (tijdslimiet 2,5 uur)
 • 29 km: 10.00 uur (tijdslimiet 4 uur)
 • Kids Trails (500 en 1.000 meter): 14.30 uur

Zondag 5 mei:

 • 11 km: 10.15 uur: (tijdslimiet 1,5 uur)
 • 23 km: 10.45 uur (tijdslimiet 3 uur)
 • 43 km: 10.00 uur (tijdslimiet 6 uur)

Deze limieten zijn gebaseerd op de uitslagen van voorgaande jaren. Let op: bovengenoemde starttijden zijn nog onder voorbehoud! De tijden op deze pagina zijn leidend.

Verzorging onderweg

Zorg bij warm weer voor voldoende vocht. Het advies is om minimaal één liter water onderweg mee te nemen.

EHBO en verkeersbegeleiding

Bij de cruciale oversteken zijn verkeersregelaars ingezet. Wees zelf ook altijd alert bij wegoversteken en respecteer de aanwijzingen van de verkeersregelaars.  

Eerste hulp is er op het start- en finish terrein. En mobiele inzet mbv motoren. Aan de binnenkant van je startnummer vind je het EHBO telefoonnummer. Bij nood bel altijd 112. Communiceer altijd zo exact mogelijk de locatie en het startnummer naar de diensten. 

Uitslagen en prijzen

Er zijn prijzen voor de eerste drie lopers (M – V apart) op alle afstanden. Met uitzondering van de Kids Trails 500m en 1.000meter. 

Deelnemers aan de ULTIMATE doen ook mee voor de prijzen binnen het dagklassement. 

Greencare

‘Leave nothing but foot prints’. Het Koning van Spanje Trailweekend wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

na de wedstrijd

Uitslagen en correcties

De tijdregistratie bij dit evenement is uitbesteed aan een specialist in tijdsregistratie, nml. Chronotrack. De uitslagen zijn direct na het evenement te vinden op onze eigen uitslagenpagina. Onderaan de uitslagen staan ook de contactgegevens voor vragen over jouw tijd of rangschikking. Hierover kun je direct contact opnemen met de leverancier van de tijdsregistratie (Racetimer) via yasin@racetimer.eu

Resultaten ULTIMATE 2019
Resultaten Vrijdag 3 mei 2019
Resultaten Zaterdag 4 mei 2019
Resultaten Zondag 5 mei 2019 

Night Trail 2018
Zaterdag 5 mei 2018
Zondag 6 mei 2018
ULTIMATE


Resultaten 6 mei 2017
Resultaten 7 mei 2017

Foto en video

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage en actiefoto’s. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de Facebook pagina van MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via eigen sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

 • Klik door naar de Sportograf foto’s van de zaterdag afstanden 2019.
 • Klik door naar de Sportograf foto’s van de zondag afstanden 2019.
 • Klik door naar de foto´s van de zaterdag afstanden 2018.
 • Klik door naar de foto´s van de zondag afstanden 2018.
 • Klik door naar de foto’s van de zaterdag afstanden 2017.
 • Klik door naar de foto’s van de zondag afstanden 2017. 
 • Klik door naar de foto’s van het NK Trailrunning 2017.  
Gevonden voorwerpen

Ben je iets vergeten neem contact op met de MudSweatTrails Store.

Feedback
Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Salomon Koning van Spanje? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl. In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours.

Splash this around