races

BUFF Duinentrail Schoorl 2019

Op 27 oktober 2019 organiseert MudSweatTrails de 8e editie van de Duinentrail in Schoorl. Vanuit Schoorl wordt gestart op drie afstanden door het duinlandschap in de kop van Noord-Holland. De 37 km afstand vormt de meest complete ronde over alle toppen van de hoogste duinen van Nederland.

Deze trails gaan door het schitterende en uitdagende duinengebied bij Schoorl, Bergen, Hargen en Camperduin. De duintoppen zijn hier het hoogste van Nederland. De langste afstand heeft ruim 750 hoogtemeters. Dit in combinatie met de weersomstandigheden in die periode in de duinen en aan zee maken deze tocht een ware uitdaging!

INSCHRIJVING DUINENTRAIL 2019 IS OPEN

voor de wedstrijd

Locatie en bereikbaarheid
Sporthal de Blinkerd / Heereweg 150 / 1871 EM Schoorl
Kosten, inschrijving en betaling

Inschrijven voor de 2019 editie is nu mogelijk via INSCHRIJVEN.NL

De BUFF DuinenTrail 2019 kent de volgende afstanden:

 • Start to Trail: 10km (350HM)
 • Mini Trail: 17km (450HM)
 • Trail: 35km (750HM)
  • 95% van het parkoers is off-road
  • Veel afwisseling van prachtige (duin)landschappen, indrukwekkende natuur
  • Veel single-tracks
  • De zanderige paden, weersomstandigheden en hoogtemeters maken dit parcours zwaar.

KOSTEN

 • 10 km Start to Trail / 18 euro
 • 17 km Mini Trail / 22 euro
 • 35 km Trail / 30 euro

Voor het bovengenoemde bedrag bieden we je een mooie trailervaring inclusief een original® MudSweatTrails BUFF, tijdsregistratie, verzorging onderweg en bij de finish een Erdinger Alkoholfrei, een sportmassage en voor de snelsten diverse leuke prijzen. Met je deelname draag je bij aan het beheer van het Staatsbosbeheer duingebied.

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs
Ben je verhinderd? Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer. Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

Afstand wijzigen? Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar de kortere afstand.

Geef je wijzigingen tot 1 oktober 2018 door via mutaties@mudsweattrails.nl Na die datum kunnen er alleen op de dag zelf nog wijzigingen worden doorgevoerd tegen 3 euro administratiekosten.

Ophalen startnummers

Het ophalen van startnummers kan op de volgende tijdstippen bij Sporthal de Blinkerd / Heereweg 150 / Schoorl

 • Zaterdag 26 oktober van 17.30 uur tot 19.00 uur
 • Zondag 27 oktober vanaf 8.30 uur
Parkeren
Kom je met de auto, stel je navigatie dan in op de Molenweg in Schoorl. Je parkeert dan op een groot parkeerveld aan de Sportlaan. Volg daar de instructie van de parkeerbeheerder op zodat alle auto’s daar kunnen worden geparkeerd.

Het tweede plaatje is de looproute naar Sporthal de Blinkerd, 10 á 15 minuten lopen.

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement
REGLEMENT

Parcours
Het parcours is aangegeven met linten, pijlen, splitsingsborden en krijtmarkeringen “DTS” op de weg. • Deelnemers die het parcours verlaten of afsnijden dienen terug te gaan naar het punt waar het oorspronkelijke parcours werd verlaten en de route vanaf daar te vervolgen. Of ontvangen een tijdstraf gerelateerd aan de afgesneden afstand. Het doelbewust afsnijden van het parcours zal leiden tot diskwalificatie.

Houd er rekening mee dat de trail over openbare paden gaat en dat je andere ‘gebruikers’ van paden tegen kunt komen. Ga daar netjes mee om en veroorzaak geen discussies / ergernissen.

Bij goed weer kan het druk zijn in het natuurgebied. Heb hier begrip voor en realiseer dat die mensen waarschijnlijk van hetzelfde genieten als jijzelf.

Bepaling van einduitslag
Voor het bepalen van de top tien kan er door de wedstrijdjury gevraagd worden om:

 • Een bewijs van de afgelegde route te overleggen (afstand én route)
 • Overleggen van een GPS-registratie van de wedstrijd
 • Aannemelijk te maken dat men in staat is tot het lopen van een dergelijke prestatie
 • De wedstrijdjury behoudt zich het recht voor om deelnemers uit de uitslag te schrappen als er aanleiding is te twijfelen aan de juiste deelname/classificatie.

Afval
Elke loper neemt zijn eigen afval weer mee het bos uit. Het opzettelijk wegwerpen van afval in de natuur heeft diskwalificatie tot gevolg. Bij de verzorgingsposten kun je je afval kwijt in een vuilniszak. Laat niets anders achter dan je voetsporen!

Verkeer
Op noodzakelijke plekken staan verkeersregelaars, desondanks dienen de deelnemers de verkeersregels in acht te nemen. Ook verkeersregelaars kunnen fouten maken, probeer deze op te vangen door zelf oplettend te zijn.

Zelfvoorzienendheid / verzorging
Dit betekent dat je naast de beschikbare verzorgingsposten je eigen drinken en eten dient mee te nemen. Op de 35 km route worden 2 verzorgingsposten ingericht.

We adviseren alle deelnemers om een drankgordel of een drinkzak mee te nemen voor deze tocht, zeker bij warm weer!
Bij de verzorgingspost staat sportdrank en water in bakken en jerrycans klaar. Je dient zelf te zorgen voor een beker / drinkzak of flesje. LET OP: op de verzorgingsposten staan dus geen plastic bekertjes!

tijdens de wedstrijd

Routes en hoogteprofiel

De routes worden in de week voorafgaand aan de race toegestuurd aan de deelnemers. 

Starttijden en tijdslimieten
 • Start to Trail 10 km: 10.45 uur. Tijdslimiet is 1,5 uur
 • Mini-Trail 17 km: 10.00 uur. Tijdslimiet is 2,5 uur
 • Trail 35 km: 10.30 uur. Tijdslimiet is vastgesteld op 5 uur.
Verzorging onderweg
!! Vanaf 2014 zijn de races van MudSweatTrails bekervrij !!

 • Op de verzorgingsposten is sportdrank van OVERSTIMS. Beschikbaar.
 • Elke finisher wordt verwelkomd met een Erdinger Alkoholfrei!
 • Bij warm weer wordt geadviseerd om zelf extra vocht mee te nemen.

Op de Start to Trail (10KM) afstand is er geen verzorging. Op de Mini Trail (17KM) is er één verzorgingspost na 11 kilometer. Op de 35KM Trail zijn er twee verzorgingsposten opgesteld. De verzorgingsposten bevinden zich op 17 kilometer en op 29,5 kilometer.

EHBO en verkeersbegeleiding
info Duinentrail 2018 volgt
Uitslagen en prijzen
Er worden prijzen uitgereikt aan de nr’s 1 / 2 en 3 bij de dames en heren op alle afstanden.
Milieu
‘Leave nothing but foot prints’.

De Duinentrail wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

na de wedstrijd

Uitslagen en correcties

De resultaten van de BUFF Duinentrail 2019 zijn direct na de finish beschikbaar. 

De resultaten van de BUFF Duinentrail 2018.

Foto en video

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Klik door naar het foto’s van de 2018 editie 

Klik door naar de foto’s van 2017 / 35 km Trail

Klik door naar de foto’s van 2017 / 17 km Mini-Trail

Gevonden voorwerpen
info Duinentrail 2018 volgt
Feedback
Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de DuinenTrail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl.

In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Raceverslagen eerdere edities
Van vorige edities van de Duinentrail is op deze site nog de nodige informatie te vinden. Naast de verslagen van de organisatie zelf vind je er ook links naar de verslagen van deelnemers.

 • Editie 2012
 • Editie 2013
 • Edties 2014
 • Editie 2015
 • Editie 2016

De BUFF Duinen Trail wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen) leggen van het uitgezette parcours.

Splash this around