MudSweatTrails Routesroutes

NS Dieren – Arnhem Trail

NS Dieren-Arnhem Trail: 28 kilometer / 430 hoogtemeters

De Dieren Arnhem Trail voert je van station Dieren over Veluwezoom en door het Arnhems parklandschap naar Arnhem CS. Je doorkruist afwisselende landschappen: glooiende bosbessenbossen, golvende graslanden, heidevelden, stuwwallen, brute paden, idyllische singel tracks, pittige klimmetjes en comfortabele afdalingen. De kans dat je een hert of wild zwijn tegen komt is groot in de vroege ochtend. Ook lopen er schotse hooglanders in het gebied rond en kan je spechten, gaaien en buizerds zien vliegen.

​Route en foto’s: Han SavelKoel

Instructies

De Dieren Arnhem Trail loop je met gps. Download de gpx track via afstandmeten.nl en zet deze op je GPS-apparaat. Enige ervaring met het lopen op een gps-track is aan te bevelen. De beschrijving van de route is gedetailleerd en kan je helpen bij het volgen van de gps-track.  Zorg voor voldoende batterijen om een uur of 5 met je gps-apparaat te kunnen lopen. Bij een gps-horloge kan een extern batterypack een uitkomst bieden. Een handheld gps met kaartfunctie is iets gemakkelijker om mee te navigeren. Deze hebben meestal verwisselbare batterijen. Neem voldoende water en eten mee. Klok je tijd door bij het begin en eind een selfie te maken bij een stationsklok  en deel je sportieve prestatie via social media met @huplopen @mudsweattrails en #dierenarnhemtrail

Route in het kort

De trail start aan de westkant van station Dieren. Je volgt de eerste drie kilometer de NS wandelroute tot aan de Willemsberg. Daarna loop je in zuid-westelijke richting naar het Posbank paviljoen. Van daar loop je langs de stuwwallen van het Heerikhuizerveld via de Rheder- en Worthrhederheide naar het noord-westen. Dan over de Beerenberg naar het westen en over de Koningsheide in zuidelijke richting naar Arnhem. Je loopt onder knooppunt Waterberg door, achter het Openluchtmuseum en Burgers Zoo langs en sluit de route in stijl af via de parken Zypendaal en Sonsbeek en het burgermeesterskwartier.

Route in detail

Vanaf het station ga je de Koningin Julianalaan in. Deze volg je tot het eind waar je linksaf gaat en de Harderwijkerweg oversteekt. Aan de overkant neem je de Zilverakkerstraat rechts en 50 meter verder ga je linksaf de goudakkerstraat in. Aan het eind rechtsaf langs het weiland en 50 meter verder links voor het hek de Beukenlaan op. Even verder ga je door het hek en vanaf daar loopt het pad in een rechte lijn naar de Carolinaberg.

1. De Carolinaberg

Boven op de Carolinaberg kijk je op een veelsprong waar 14 paden op uit komen. Je neemt het 6e pad rechts (bijna rechtdoor) in richting de Prins Willemsberg. Bovenop de Prins Willemsberg neem je het pad rechts naar beneden. Na een bocht naar links, gaat de ns wandelroute rechtsaf, maar je blijft het pad rechtdoor volgen. Na nog een bocht naar links sla je rechtsaf het pad in zuid-westelijke richting in.

2. Holle bosweg tussen Prins Willemsberg en Carolinahoeve

Dit pad volg je 2 kilometer in dezelfde richting. Na 500 meter kruis je een fietspad (rechts ligt de Carolinahoeve). Een kilometer verder ga je door een klaphek en kruis je de Diepesteeg en weer 50 meter verder een fietspad. Even verder neem je bij een grote bemoste afgezaagde boomstronk het pad rechts richting de Beekhuizerweg. Deze steek je over en je vervolgt het bospad links van het fietspad. Je loopt paralel aan de Beekhuizerweg. Bij de 1e kruising van bospaden ga je linksaf. Daarna het eerste pad rechts. De volgende kruising ga je rechtdoor. Aan het einde links en direct rechts door het klaphek de parkeerplaat van Paviljoen de Posbank op.

3. Het Posbank Paviljoen (7 km)

Het Posbank Paviljoen is een ontwerp van Bjarne Mastenbroek. Een transparant gebouw dat mede door het groendak fraai wordt opgenomen in de omliggende natuur. Vanaf de entree loopt een gietvloer met ingelegde schijven van accaciastammetjes in spiraalvorm omhoog. De constructie rust voor een deel op eiken stammen en het plafond bestaat uit berken lamellen. Een enorme zwerfkei heeft als doel de boven en onderzijde van het paviljoen te scheiden.

Loop over de parkeerplaats langs het paviljoen naar het uitzicht punt aan de overkant van de Beekhuizerweg. Vanaf het uitzicht punt neem je het pad dat het dichtst langs de Beekhuizerweg loopt. Je daalt en klimt via de trappen en volgt de toppen van de stuwwallen van het Heerikhuizerveld in Noordwestelijke richting. Je passeert nog een uitzichtspunt en een klaphek. Als je bij een kleine zandverstuiving aangekomen bent ga je rechtsaf richting de Beekhuizerweg. Je houd op de zandverstuiving links aan. Je gaat door een klaphek, steekt de Beekhuizerweg weer over en gaat de Burgemeester Bloemersweg in, over het wildrooster ga je links in Noord-doordwestelijke richting.

4. Uitzichtpunt de Posbank

Het uitzicht punt de Posbank is genoemd naar G.A. Pos de 2e voorzitter van de ANWB. De bakstenen bank werd gemaakt in 1918 ter ere van het 25 jarig jubileum van de heer Pos. Het uitzichtpunt ligt 90 meter boven N.A.P. en kijkt uit over de met heide begroeide stuwwalen van het Herikhuizerveld en het IJsseldal. Bij helder weer kan je tot in Duitsland kijken.

Dit brede zandpad voert een kilometer door bos en komt uit op het glooiende landschap van de Rheder- en Worthrhederheide, grotendeels begroeid met pijpestrootje. Even voor de volgende bosrand zie je aan de rechterkant van het pad een opmerkelijk kunstwerk.

5. Highlander (10 km)

Highland er is een bronzen beeld van Jantien Mook. Mook werd voor dit kunstwerk geïnspireerd door de schotse hooglanders die in het gebied rondlopen. Het werk is op particulier initiatief van de stichting Ode aan de Wildernis geplaatst in 2013.

Bij de bosrand ga je linksaf in westelijke richting. Na een korte afdaling neem je op de volgend kruising van bospaden het pad links heuvelop. Na ongeveer een kilometer ga je door een klaphek en ga je rechts het fietspad over. Je neemt het pad in westelijke richting. Rechts van het pad ligt een strook bos en aan de linkerzijde kijk je uit over de heide van het Rozendaalsche Veld. In de verte zie je schuin links de brandtoren liggen.

6. Single track over Rheder- en Worthrederheide (12 km)

De heide is grotendeels vergrast door Pijpestrootje. Na 2 kilometer duik je het bos weer in. Je gaat door een klaphek en neemt het eerste grassige bospad links. Het pad maakt een haakse bocht naar rechts. Na 500 meter ga je op een driesprong linksaf naar beneden. Aan het eind ga je rechts. Je loopt nu op de Koningsweg, hier een fraai zandpad met enkele waterpoelen. Na een kilometer steek je via het fietspad de snelweg A50 over. Voorbij de afrit na het wildrooster neem je het 2e pad links en ga je direct rechts. Je loopt paralel aan de Koningsweg een slenk in. Aan de overkant van de slenk neem je de singletrack links die langs de slenk voert.

7. Single track langs slenk op de Koningsheide (18 km)

Door de slenk werd in de ijstijd het smeltwater afgevoerd. De koningsheide werd door een grote bosbrand in 1976 volledig verwoest.
De single track gaat over in een zandpad. Je passeert een graslandje aan je rechterkant. Even verder neem je een single track links door de slenk heen. Deze is niet erg duidelijk, maar er ligt een verweerde boomstam waar je overheen stapt en duikt direct een meter naar beneden. Aan de overkant van de slenk steek je het fietspad over rechtdoor over het zandpad richting knooppunt Waterberg. Na twee kilometer ga je rechtsaf het fietspad op en ga je door de tunneltjes onder knooppunt waterberg door. (21 km)

Direct na het knooppunt rechtsaf het zandpad langs de A12 volgen. Vanaf hier wordt het een beetje dwalen, dus houd je gps-track goed in de gaten! Nadat et ruiterpad links het bos in loopt, neem je het eerst volgende pad links. Aan het eind van dit pad ga je links en neem je even verder de singletrack rechts een heuveltje op. Aan het eind ga je rechts heuvelaf (niet het ruiterpad!). Als het pad naar rechts buigt, ga je direct links. Houd op de volgende splitsing links aan en volg tot het eind waar je rechtsaf gaat. Neem het eerste (ruiter-)pad links, volg het ruiterpad schuin rechtdoor onder de hoogspaningslijnen en ga aan het eind rechts. Je komt bij een breed met grind verhard bospad waar je linksaf gaat. Aan het eind steek je de Deelense weg over.

Linksaf langs de Deelenseweg. Daarna het 1e pad rechts waar een fietspad langs loopt. Neem het eerste pad links. Aan het eind ga je rechtsaf en loop je langs het elektriciteit verdeelstation. Neem het eerste pad links heuvelop. Op de kruising van paden halverwege de heuvel neem je het smalle pad schuin links. Je kruist de Deelenseweg en volgt  het pad tot aan de Schelmseweg. Steek deze over en ga rechtdoor in zuid-zuidoostelijke richting.

8. Akkerland langs de Schelmseweg

Neem het eerste pad rechts dat door het akkerland voert. Neem het eerste pad links richting het bospark Zypendaal. Even verder ga je rechtsaf en volgt het pad dat achter Huis Zypendaal langs loopt. Even verder kom je bij een vijver. Je volgt het water en steekt de parkweg over. Volg het pad links langs de Grote Vijver en blijft de vijverpartijen volgen tot aan het Sonsbeek paviljoen (Chinees restaurant). Hier steek je de vijver over en volgt de vijver langs de andere kant.

9. Huis Zypendaal (25,5 km)

Huis Zypendaal behoort tot een van de 18e eeuwse landgoederen die op de stuwwallen rondom Arnhem zijn gebouwd. Het werd gebouwd in opdracht van de regentenfamilie Brantsen die tot 1926 op het landgoed woonden. Na de slag om Arnhem heeft het tijdelijk dienst gedaan als hospitaal voor gewonde Duitse militairen. Achter Huis Zypendaal ontspringt de Jansbeek of Sonsbeek die het grondwater dat van de stuwwallen omhoog ‘siepelt’ afvoert naar de Rijn. De Jans- of Sonsbeek is een aaneenschakeling van vijvers en watervallen waarlangs vroeger veel watermolens stonden. De Begijnenmolen en de Witte Watermolen hebben de tand des tijds doorstaan.

Bij het Nederlands Watermuseum ga je het park uit. Je steekt de Zijpendaalseweg over en gaat heuvelop het burgermeestersplein op. Neem de weg schuin links en ga verder omhoog de Pels Rijckenstraat in. Bovenaan bij de Amsterdamseweg ga je links en kom je aan de Sonsbeekzijde van het station aan het eindpunt van de Dieren-Arnhem Trail.

Finish en klokken

Klok je tijd bij een stationsklok en deel je tijd via Socia Media (via Twitter: @huplopen @mudsweattrails). Upload je tijd op onze website en maak kans op één van de leuke prijzen in samenwerking met de NS. Hierbij gaat het niet alleen om de snelste tijden, dus even uploaden loont. Log hieronder in met je FaceBook account en laat je gegevens dus achter.

Fastest Know Times

Gelopen door Start Finish Duur
Diederick Calkoen 13-01-2019
09:25:24
13-01-2019
11:15:31
01:50:07
Commentaar https://www.strava.com/activities/2075150161
Irene Kinnegim 28-12-2018
10:11:45
28-12-2018
12:19:07
02:07:22
Commentaar Leuke route, afwisseling tussen snelle stukken, klimmetjes bos en hei. Heel rustig vandaag.
Wolfram Friele 21-04-2019
10:23:45
21-04-2019
12:37:20
02:13:35
Commentaar Warm! Maar wat een mooie route!
Matthijs Monster 09-09-2017
07:03:09
09-09-2017
09:27:42
02:24:33
Commentaar Vandaag de route in omgekeerde volgorde gelopen, dus van Arnhem naar Dieren. Begonnen in de stromende regen, veel blubber onderweg, maar op de Posbank een lekker zonnetje gehad. Kortom, ik heb weer genoten!
Christopher Baan (en Matthijs Monster) 20-08-2017
06:59:43
20-08-2017
09:25:14
02:25:31
Commentaar Heb helaas geen stationsselfie gemaakt, maar liep samen met Matthijs Monster die wel de foto heeft gemaakt.
Edwin van de Ven 04-07-2017
08:46:20
04-07-2017
11:15:03
02:28:43
Commentaar Incl. extra kilometers woonplek - station Arnhem.
Niek Veldink 21-04-2019
09:24:32
21-04-2019
11:59:06
02:34:34
Commentaar Mooie zonnige 1ste Paasdag. Route was goed te volgen. Alleen op één punt, vlak na het Paviljoen op de Posbank, was de aangegeven route afgezet door een hekwerk met prikkeldraad.
Sander en Tom 30-12-2017
09:12:35
30-12-2017
11:49:30
02:36:55
Commentaar We hebben de route van Dieren naar Arnhem gelopen: letterlijk in onze oude "achtertuin"! De route was goed te volgen met de GPX track. We hadden flinke regen aan het begin, maar de mist gaf later een mooi uitzicht op de Posbank.

De route is echt een aanrader..!
Jeroen Schaap 15-10-2017
06:46:00
15-10-2017
09:23:24
02:37:24
Commentaar Gave trail. Minstens net zo mooi als de UHT.
Henk Reijnen 21-11-2018
08:34:43
21-11-2018
11:16:47
02:42:04
Commentaar Na een erg korte nacht van drie uur deze trail gelopen. Stond al lang op de planning. In het begin en op het eind wat last van de boomwortels die onder een dik bladerendek zaten. Verder een prachtige route. Met name over de heide. Bij de start was het rond het vriespunt. Aan het einde kwam er een mooi zonnetje door en werd het warmer.
Tussendoor een aantal keren stilgestaan voor het uitzicht, een boterham of om mijn thermoshirt uit te trekken. Eenmaal in Arnhem een extra lusje gemaakt om de 30 kilometer aan te tikken.

Het was meer dan de moeite waard!
Bekijk mijn activiteit op Strava: https://strava.app.link/vz7yVuTM1R
Rob en Wouter 20-07-2017
08:50:29
20-07-2017
11:34:16
02:43:47
Commentaar Duurloopje van de Ribbink Runners met elke 5km een paar passen wandelen om te drinken. Mooie route !!! oh en Rob wil niet zo graag op foto vandaar alleen Wouter bij de stationsklokken 😉
Philip Cozijnsen 04-11-2017
10:00:15
04-11-2017
12:46:05
02:45:50
Hylke de Vries 11-12-2017
10:33:32
11-12-2017
13:19:35
02:46:03
Commentaar Kniediepe sneeuw en total whiteout condities tijdens #coderood. Fantastische ervaring, alleen drie Schotse hooglanders gezien, en een boswachter in jeep die me meewarig aankeek. Moet jij nou echt in je eentje door die sneeuw ploegen? Yes! https://www.strava.com/activities/1310365939
Rianne Hulshof
Tim van Leeuwen
24-12-2018
12:16:00
24-12-2018
15:04:48
02:48:48
Liza van der Haar 12-03-2019
09:14:12
12-03-2019
12:03:05
02:48:53
Murielle
Magali en Corelien
05-11-2017
08:28:00
05-11-2017
11:20:00
02:52:00
Wessel
Dennis
30-03-2019
14:18:00
30-03-2019
17:10:00
02:52:00
Commentaar Mooie route, veel rechtdoor. Wij hebben hem heen en terug gelopen, totaal 55,4 km
Armand Veenman 03-01-2019
11:24:12
03-01-2019
14:19:11
02:54:59
Commentaar Prachtige trail, kwam kudde herten tegen vlakbij de Highlander. Voor herhaling vatbaar!
Nikos & Chris 20-06-2017
16:22:34
20-06-2017
19:17:55
02:55:21
Commentaar Een warme dinsdagavond, de op-een-na-langste dag van het jaar. Heerlijke route (alweer!) met dank aan Han. Net voorbij de Posbank stuk verkeerd gelopen. Mooie afwisselende route met lekkere klimmetjes en afdalingen.
Robert-Jan Geerts
Ruben Eijsink
27-01-2019
12:49:30
27-01-2019
15:45:09
02:55:39
Commentaar Mooie route!
Han Savelkoel en Daan Nieuwenhuis 04-06-2017
08:03:33
04-06-2017
10:59:44
02:56:11
Commentaar In een wilde bui bedenk ik op zaterdag dat ik op zondag de kersverse NS Dieren-Arnhem Trail ga inwijden. Oproep op een paar facebookkanalen leveren veel positieve reacties op. Zondag verwacht ik dan ook hordes lopers, popelend om de eersten te zijn die DAT lopen. Ik tref Daan. Speciaal vroeg opgestaan om helemaal uit Rotterdam naar Dieren af te reizen.

Daan is nog jong en wil graag en snel. Mijn standaard trage tempo moet wat worden opgeschroefd. Daan doet een tandje terug met het idee dat hij op een derde van de route gas gaat geven. Uiteindelijk vindt hij het wel gemakkelijk om niet te hoeven navigeren en staat het tempo hem niet tegen. Voor mij is het een tikje te snel en is aan het eind de pijp goed leeg.

Terwijl Daan een laatste klim nog even lichtvoetig naar boven sprint, probeer ik mijn vermoeide man-op-leeftijd geslof nog enige geloofwaardigheid mee te geven. De laatste stijging vanuit Sonsbeek park naar het station laat ik mijn waardigheid gaan. Ik sleep me de heuvel op waar Daan bovenaan geduldig staat te wachten. Nog een 100 meter in draf voor de vorm en dan is het gedaan. Een mooie route al zeg ik het zelf.
Angelo
Bianca & Pippo
11-07-2017
07:36:36
11-07-2017
10:33:46
02:57:10
Ursula Sikkens en Eugene Driessen 10-06-2017
06:55:09
10-06-2017
09:55:03
02:59:54
Commentaar Fantastische route, heerlijk weer, voor het eerst met gpx bestand op de telefoon gelopen en dat was, op 1 punt na (waar echt teveel wegen bij elkaar kwamen en we dus een minuut of 8 aan het klooien waren) goed te doen. Ondanks het feit dat we heel vaak op en rond de Posbank rennen, toch weer nieuwe paadjes ontdekt. Groet!! PS Heel veel teken!!!
Peter de Vries 18-01-2019
11:04:00
18-01-2019
14:04:00
03:00:00
Commentaar Geweldige trail door een besneeuwde natuur
Gerard
Roy
26-01-2019
11:45:00
26-01-2019
14:45:00
03:00:00
Ramon Hanssen 26-04-2019
08:55:08
26-04-2019
11:56:18
03:01:10
Commentaar Paar keer verkeerd gelopen, maar dat mag de pret niet drukken. Het was heerlijk weer én lekker rustig;-) Laatste 4 km gingen moeizaam:-s Veel tijd verloren op het einde toen m'n iphone niet reageerde door m'n bezwete vingertoppen, haha!;-)
Matthias Huisman 22-12-2018
10:03:00
22-12-2018
13:10:00
03:07:00
Commentaar Gezamelijk met de rest van MST en onderweg nog gezellig gegeten en gedronken.
Martijn Jellema 10-03-2019
07:39:57
10-03-2019
10:47:03
03:07:06
Commentaar Voor de 2e keer nog steeds leuk! Maar dit keer helaas wel heel erg veel regen.
Cor Terlouw 21-08-2017
10:56:20
21-08-2017
14:04:10
03:07:50
Commentaar Was een heerlijke route om te lopen. Meest onverharde mooie paden. Het is wel opletten op de route, want je mist zo een afslag. Sommige paden zijn nauwelijks te onderscheiden als paden en je loopt er gewoon voorbij. Dat de heide in bloei stond was een bijkomend presentje. Mooi om te zien
Arno Zijderveld 17-04-2018
09:19:00
17-04-2018
12:33:00
03:14:00
Commentaar In het echt was het vrolijker dan op de foto. Prachtig weer, schitterende route. Heerlijk gelopen, 4 edelherten tegengekomen onderweg.
John-Pierre Cornelissen
Wouter Burgwal
René Vergouwe
Janneke de Jonge
14-07-2018
09:07:37
14-07-2018
12:31:04
03:23:27
Commentaar Mooie route! Flink zweten op de open stukken, maar erg de moeite waard en gezellig met mijn trainingsmaatjes! Met gpx op het horloge was navigatie goed te doen, alleen in park zijpendaal even zoeken naar de juiste weg. Op naar de volgende trail!
Marco Gouwens 23-07-2017
08:18:03
23-07-2017
11:41:43
03:23:40
Commentaar Mooie route genoten, met de sneltrein terug ruim 10minuten!
AcHiR 25-06-2017
06:00:00
25-06-2017
09:24:00
03:24:00
Commentaar Mooie route af en toe gestopt om van het landschap en dieren te genieten.
Martijn Jellema en Roy Maasdijk 20-01-2019
08:07:49
20-01-2019
11:34:11
03:26:22
Commentaar Super mooie heldere koude ochtend. Helaas was een pad na de Posbank "verdwenen". Daar hebben we even moeten zoeken naar de juiste route. Verder een gewelde tocht gehad en zelfs nog een tiental edelherten kunnen zien in hun vlucht.
Arno en Jasper 16-06-2018
08:43:00
16-06-2018
12:10:00
03:27:00
Nico & Mandy 04-01-2019
18:21:17
04-01-2019
21:49:27
03:28:10
Commentaar Wij hebben deze route gelopen als NIGHT TRAIL als voorbereiding op uitdagingen in de toekomst. Het was even klooien met navigeren aangezien wij dit nog niet veel gedaan hadden en het nu ook nog eens donker was! We zijn gestart met 4 man maar vanwege oude blessures en ziekte zijn er twee eerder gestopt.

verder leuke route, voor zover wij er iets van gezien hebben..
Manon Reijnders
Marlou Siroen
30-12-2018
10:39:00
30-12-2018
14:09:00
03:30:00
Commentaar Heerlijk gelopen. Weer was mooier dan verwacht. Heel afwisselende route. We moesten kaartje kopen voor we het station op konden.. jammer 😉
Manon Reijnders
Marlou Siroen
30-12-2018
10:39:00
30-12-2018
14:09:00
03:30:00
Commentaar Heerlijk gelopen. Weer was mooier dan verwacht. Heel afwisselende route. We moesten kaartje kopen voor we het station op konden.. jammer 😉
Menno Spoelstra 19-08-2017
09:06:34
19-08-2017
12:37:21
03:30:47
Commentaar Ha, geen regen vandaag, ook al leek het er wel op. Schitterende route gelopen vandaag. Was hier nog nooit geweest. Wel de UHT verschillende keren gedaan, maar dat is andere koek dan de DAT. Nu met die paarse heide wilde ik dat toch zelf eens zien. Prachtig hoor om daar solo te lopen. Er waren overigens weinig mensen die ik onderweg tegenkwam. GPX op horloge ging prima. Ik had ingezoomd tot 25m en moest af en toe een stukje terug, doordat ik niet in de gaten had dat ik iets te ver doorgelopen was. Af en toe een bijna onzichtbare afslag, haha. Die veelsprong met die 14 (?) paden, nooit zoiets gezien. Het was maar goed dat ik vooraf had gelezen, dat ik de 6e 'afslag' moest nemen.
Ik had mijn gopro meegenomen om van deze trail een soort promofilmpje te maken, maar die liet het weer eens afweten. Begon opeens maar 1 seconde per keer op te nemen. Heb daar onderweg mee lopen tobben. Kostbare tijd verloren... haha. Bij station Arnhem wilde ik een foto maken, toen ik door had, dat ik eerst naar perron 3 moest, omdat daar de route pas eindigt. Je zou nog kunnen 'vals spelen' door buiten een foto te maken, waar ook een klok hangt, maar ik heb nog maar eens ingecheckt en perron 3 opgezocht. Toen wilde mijn mobiel weer geen selfies maken, ook dat nog... nou ja, ik ben dik tevreden door de mooie omgeving en de leuke paden, de heide en de bossen en kom misschien nog wel een keer terug voor de ADT of een vice versa.
Dafne en Hans 24-09-2017
10:26:29
24-09-2017
13:57:29
03:31:00
Commentaar Met geweldig herfstweer hebben we samen deze trail gelopen. Het werd wel iets zwaar op het einde, dus we moeten nog even wat verder trainen.
Maarten Moerman 21-01-2018
09:57:24
21-01-2018
13:28:29
03:31:05
Commentaar Hele mooie route, genoten en rustig aan gelopen , heel, heel veel omgewaaide bomen en takken op de paden, dus veel klauteren ed. maar wel leuk!
Charissa Koetsier 10-06-2017
08:27:12
10-06-2017
11:58:29
03:31:17
Commentaar Mooie route - fijn weer - zelfs herten gespot. Heerlijke duurloop gedaan. Dagje uit! Kijk uit naar de volgende stationsroute - leuk concept.
Erik Dijksman 18-06-2017
05:40:09
18-06-2017
09:24:12
03:44:03
Commentaar Het was een bijna tropische zondag, daarom vroeg gestart (7:40). Enkele delen van de route vielen samen met het parcours van de Veluwezoomtrail (ik herkende ze ook van mijn deelname vorig jaar). Ik liep er voordat de eerste lopers van start gingen. Ook het paviljoen op de Posbank was nog dicht! Omdat het de eerste keer was dat ik de DAT liep en ik de omgeving niet goed ken, miste ik regelmatig een afslag, wat uiteindelijk resulteerde in een extra km;-) Op de Posbank en het stuk daarna, bij de "Highlander", was het genieten! Prachtige vergezichten! Bijna geen erg in het passeren van de A50 (bij Schaarsbergen) en de A12 (knooppunt Waterberg). De GPS (smartphone) moest ik veel in de hand houden. In park Sonsbeek was de batterij leeg. Gelukkig had ik een reserve batterij meegenomen (stationsfoto). Erg mooi de entree van Arnhem, door 2 parken met veel water (zelfs een watermuseum); een paar straten door en daar was opeens het station! Geweldig concept, van station naar station, ik kom zeker nog een keer terug!
Ilian
Vincent
Bauke
01-04-2018
10:55:00
01-04-2018
15:30:00
04:35:00
Commentaar De klok was stuk! We liepen sneller dan wie dan ook! ?
Sander Nederveen
Luuk Wijering
04-05-2018
08:55:04
04-05-2018
15:29:12
06:34:08
Commentaar Heel mooie trail en gave ervaring. Alleen niet zo aan de route gehouden, want de routebeschrijving was niet erg duidelijk (geen GPX of kaart gebruikt) en uiteindelijk ruim 38 kilometer gelopen. Die extra 10 kilometer hebben we overigens totaal niet erg gevonden!
Splash this around